This website works best with JavaScript enabled
Joomla

 

Союз українок -

організатор конкурсу

 

Висловлюємо вдячність Ростиславі Федак, Вірі Кліш, Наталії Даниленко, Мотрі-Марії Мілянич та Вірі Мединській за допомогу у створенні сайту.

Як сучасні смартфони допомагають у навчанні

Коли на зміну стаціонарним телефонам прийшли більш складні та технологічні мобільні апарати, користувачі вважали їх вершиною технічного прогресу. Але пройшло зовсім небагато часу, і ці моделі замінили смартфони - гаджети, керовані операційними системами.

Сучасні моделі, такі як Самсунг А32, Xiaomi Mi 11 і багато інших, є прикладом високої функціональності. Вони відкривають користувачам доступ до безлічі різноманітних додатків, а сфера їх використання виходить далеко за межі телефонного зв'язку.

Один з актуальних трендів нашого часу – використання смартфонів в навчанні і самоосвіті. Під операційні системи Android і iOS розробляються сотні навчальних програм, які відкривають доступ до самих різних галузей знань. Крім роботи з додатками, власники смартфонів мають можливість проходити різні курси онлайн, займатися з викладачами по конференц-зв'язку. Все це істотно спрощує процес навчання і робить знання максимально доступними.

Види мобільних навчальних програм

Доступні для скачування програми публікуються в офіційних магазинах кожної мобільної платформи. Програми бувають безкоштовними і платними, а їх рейтинг формується на основі призначених для користувача відгуків. У каталогах представлений самий різноплановий софт:

  1. Ігрові навчальні програми. Найчастіше в такому форматі розробляються посібники для навчання для дітей. З їх допомогою дитина осягає ази усного рахунку, вивчає букви, вчиться читати або малювати. Щоб підігріти інтерес до досягнення певних результатів, в програмах реалізовані конкурси, вікторини, змагання, в рамках яких користувач заробляє додаткові бонуси і відкриває нові ігрові можливості.

  2. Портали з аудіокнигами і віртуальні бібліотеки. Ці додатки відкривають доступ до величезної кількості художніх і навчальних книг. Літературу можна завантажувати і читати з екрану, а можна прослуховувати в аудіоформаті.

  3. Розвиток корисних навичок. За допомогою смартфона можна навчитися малювати, танцювати, грати на музичних інструментах. Розроблений для цього софт працює не гірше справжнього викладача. Наприклад, багато навчальні музиці додатки відстежують звучання музичного інструменту і сигналізують користувачеві, якщо він виконує неправильну ноту.

  4. Вивчення іноземних мов. Навчальні програми розраховані на користувачів з різним рівнем підготовки. Вибираючи один із доступних режимів, учень може розширювати словниковий запас, покращувати вимову, тренувати сприйняття іноземної мови на слух.

Використання навчального софта на смартфоні дає можливість опановувати нові знання в будь-якому місці і в будь-який зручний час. Щоб пройти новий урок, не обов'язково витрачати час на поїздки до репетиторів або проводити багато часу в бібліотеках. Вся необхідна інформація буде виводитися на екрані гаджета. Залежно від поставлених цілей, кожен користувач може вибрати оптимальну інтенсивність і складність занять.

Таким чином, навчання з використанням смартфонів можна з упевненістю назвати одним з основних трендів сучасності. Але установка софта – це тільки перший крок на шляху до успіху. Щоб домогтися бажаних результатів, учневі потрібні здатність до самоорганізації, посидючість, наполегливість і працьовитість.

Політика конфіденційності сайту

Створення сайтів і підтримка студія PBB design

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef12086 #150714100123