This website works best with JavaScript enabled
Joomla

 

Союз українок -

організатор конкурсу

 

Висловлюємо вдячність Ростиславі Федак, Вірі Кліш, Наталії Даниленко, Мотрі-Марії Мілянич та Вірі Мединській за допомогу у створенні сайту.

Кілька важливих питань по ЗНО

Зовнішнє незалежне оцінювання - це конкурс для вступу до вищих навчальних закладів України. ЗНО організовує і проводить Український центр оцінювання якості освіти у співпраці з місцевими органами управління освітою, обласними інститутами післядипломної педагогічної освіти та навчальними закладами.

Хто може здавати ЗНО?

Участь в ЗНО можуть приймати ті, у кого вже має повну загальну середню освіту, або вони отримають її в поточному навчальному році. Найчисленніша категорія учасників ЗНО - випускники поточного навчального року, яким також необхідно отримати оцінки з предметів державної підсумкової атестації (ДПА).
ЗНО можна здавати на різних мовах. Наприклад, в минулому році за запитом учасників ряд тестувань був переведений кримсько-татарською, молдавською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Як зареєструватися на ЗНО?

Щоб зареєструватися, потрібно подати до відповідного регіонального центру ряд документів:

  • заповнену реєстраційну картку, оформлену на бланку, виготовленому згідно з технічним описом; її можна сформувати самостійно на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
  • копію паспорта, а в разі його відсутності - інший документ, що засвідчує особу (інші варіанти докладно описані в офіційному положенні);
  • копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років) або довідку з місця навчання, що підтверджує, що особа здобуде повну загальну середню освіту в поточному навчальному році (в тому числі для іноземних громадян).

Є також документи, які подають окремі категорії осіб. Наприклад, коли вся документація на іноземній мові, потрібен нотаріально завірений переклад на українську; або коли в документах є розбіжності в персональних даних (через зміну імені, розлучення і т. п.), потрібні копії різних посвідчень. У будь-якому випадку, офіційне положення, де докладно розписано процес реєстрації на ЗНО, краще подивитися обов'язково.

Для кожного учасника зовнішнього оцінювання регіональний центр формує індивідуальний конверт, що містить сертифікат та реєстраційне повідомлення учасника ЗНО (в ряді випадків можуть додаватися й інші документи). Індивідуальні конверти надсилаються рекомендованим поштовим відправленням, а в деяких випадках - по електронній пошті. Для кожного учасника ЗНО на сайті Українського центру створюється інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером сертифіката та зазначеного на ньому PIN-коду. У реєстраційні дані можна внести зміни, але тільки в межах встановлених дат.

Як швидко підготуватися до ЗНО?

При підготовці до здачі сертифікаційних тестів можна звернутися до безкоштовної онлайн-бази тестів ЗНО. На сайті «ЗНО-ОНЛАЙН» розміщені всі тести, які здавали абітурієнти під час зовнішнього незалежного оцінювання в 2009-2021 роках. Частина тестів доповнена коментарями. Також актуальні демонстраційні тести є на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, їх можна скачати, роздрукувати і пройти так, якби це був реальний іспит.

Ефективно підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання вам допоможуть в школі https://vdalo.school. Пробне перше заняття - безкоштовно.

Політика конфіденційності сайту

Створення сайтів і підтримка студія PBB design

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef12086 #150714100123